lupa x
user

Značka Head & Shoulders věnuje téměř 400 000 Kč Lince bezpečí na pomoc obětem šikany

Značka Head & Shoulders věnuje téměř 400 000 Kč Lince bezpečí na pomoc obětem šikany

18.01.2024 , Aktualizováno 17.01.2024

Redakce

Šikana se vyskytuje téměř v každé škole, skupině či zájmovém kroužku.

Značka Head & Shoulders věnuje téměř 400 000 Kč Lince bezpečí na pomoc obětem šikany

Foto: Shutterstock 

Bojovat s ní je velice náročné a vyžaduje dlouhodobou snahu a odhodlání. Značka Head & Shoulders se proto rozhodla na tento problém upozornit a společně s Linkou bezpečí pomoci dětem i rodičům ve včasném odhalení šikany a jejím řešení. Protože jedině společnými silami můžeme šikanu porazit.

Soňa Petrášková, ředitelka Linky bezpečí k tomu dodává: „Šikana je bohužel stále aktuálním tématem. Z celkových více než 90 000 kontaktů jsme v uplynulém roce zaznamenali přes 2 000 kontaktů, které se dotýkaly tématu šikany. Šikana trápí mnoho dětí, jak na základních, tak středních školách a vždy je důležité, aby byla adekvátně řešena a dítě nebylo na řešení tohoto problému samo. Proto jsme velice rádi za partnerství jako je například to se značkou Head & Shoulders, díky kterému můžeme pomoci většímu množství dětí na krizové lince, ale i edukovat děti na školách a aktivně tak šikaně předcházet.“

Osvětová kampaň značky Head & Shoulders probíhala od 1. do 31. října a do pomoci obětem šikany se zapojili všichni, kteří během října nakoupili své oblíbené produkty Head & Shoulders. Za každý jeden prodaný kus putovalo 2,5 Kč Lince bezpečí. Vybraná částka bude použita na provoz krizové linky a dále také na financování preventivních programů do škol či sportovních klubů.

Děkujeme, že jste s námi bojovali proti šikaně.

O Lince bezpečí

Linka bezpečí je bezplatná telefonická krizová linka, která pomáhá dětem a studentům, kteří se dostanou do náročné životní situace nebo řeší každodenní starosti a problémy, s kterými si neví rady. Linka bezpečí je dostupná pro klienty z celé České republiky, nonstop, zdarma na telefonním čísle 116 111, ale i na chatu a v e-mailové poradně.

Velkou pozornost věnuje Linka bezpečí prevenci. Konzultanti jezdí za dětmi do škol a sportovních klubů, natáčí vzdělávací videa, podcasty (Na tenké lince a Utržené sluchátko) a provozuje blog. Pravidelně se zapojuje do odborných a veřejných akcí, které přispívají k rozvoji péče o duševní zdraví dětí a mladistvých. Dbá na vysokou odbornost svých služeb poskytovaných dětem a jejich blízkým. Provozuje i Rodičovskou linku, která je určená pro všechny, kteří se starají o dítě.

Linka bezpečí: 116 111 linkabezpeci.cz

Rodičovská linka: 606 021 021 rodicovskalinka.cz

O společnosti Procter & Gamble

Společnost P&G nabízí spotřebitelům po celém světě jedno z nejsilnějších portfolií důvěryhodných, kvalitních a vůdčích značek, včetně Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Fairy®, Febreze®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Olay®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, SK-II® a Vicks®. Společnost P&G působí přibližně v 70 zemích světa. Nejnovější zprávy a informace o společnosti P&G a jejích značkách naleznete na adrese www.uk.pg.com.

Hlavní stránka