lupa x
user

Média: Paramount hodlá propustit kolem 800 zaměstnanců

Média: Paramount hodlá propustit kolem 800 zaměstnanců

17.02.2024 , Aktualizováno 15.02.2024

Redakce

Americká mediální společnost Paramount Global propustí kolem 800 zaměstnanců, což odpovídá zhruba třem procentům její celkové pracovní síly. Agenturám Reuters a Bloomberg to dnes řekly zdroje obeznámené se situací. Součástí společnosti Paramount Global je například filmové a televizní studio Paramount Pictures, televizní síť CBS či streamovací služba Paramount+.

Média: Paramount hodlá propustit kolem 800 zaměstnanců

Foto: Shutterstock

Americký mediální průmysl se již delší dobu potýká se změnami spojenými s růstem popularity streamovacích služeb na úkor tradičního televizního vysílání. Loni ho navíc zasáhly stávky ve filmovém průmyslu. Situaci navíc komplikuje slabá poptávka po reklamě a ekonomická nejistota, píše Reuters.

Šéf Paramountu Bob Bakish podle agentur ve sdělení adresovaném zaměstnancům uvedl, že firma bude nyní o propouštění informovat ty pracovníky v USA, kterých se toto opatření týká. Dodal, že později přijdou na řadu také pracovníci v zahraničí. „Tyto úpravy nám pomohou pokračovat v našem rozvoji a realizovat naši strategickou vizi,“ napsal.

Bakish již minulý měsíc uvedl, že Paramount hodlá propustit blíže nespecifikovaný počet zaměstnanců. Dodal, že firma hodlá své zdroje soustředit na své nejsilnější značky, filmy a seriály.

New York (ČTK)

Hlavní stránka