lupa x
user

Atmedia chce letos díky Warner TV zvýšit podíl na českém trhu na sedm procent

Atmedia chce letos díky Warner TV zvýšit podíl na českém trhu na sedm procent

11.03.2024 , Aktualizováno 08.03.2024

Redakce

Mediální zastupitelství Atmedia chce letos zvýšit svůj podíl na českém televizním trhu na sedm procent z loňských téměř šesti procent. Pomoci mu k tomu má zařazení stanice Warner TV, kterou Atmedia bude zastupovat, do měření sledovanosti. Uvedla to dnes výkonná ředitelka Atmedia Michaela Suráková.

Atmedia chce letos díky Warner TV zvýšit podíl na českém trhu na sedm procent

Foto: Shutterstock

Warner TV se jako šestá volně šířená a devátá filmová televizní stanice připojí k dalším 24 měřeným tematickým televizním stanicím, které Atmedia na českém trhu obchodně zastupuje. Vysílat má začít v úterý 2. dubna prostřednictvím pozemního digitálního vysílání.

V loňském roce kanály zastupované Atmedia dosáhly na 5,9 procentní podíl na sledovanosti v cílové skupině diváků ve věku 18 až 69 let, přičemž měsíčně oslovily v průměru 5,4 milionu televizních diváků ve věku od čtyř let.

„S televizní skupinou Warner Bros. Discovery spolupracujeme již od roku 2020, kdy jsme na českém trhu začali obchodně zastupovat placené tematické kanály Discovery Channel, Eurosport 1 a TLC. Rozšířením portfolia o Warner TV posouváme naši spolupráci na zcela novou úroveň,“ uvedla Suráková. Díky tomu, že bude Warner TV šířená bezplatně, má podle Surákové potenciál oslovit velké množství televizních diváků.

Atmedia na českém trhu obchodně zastupuje vedle tematických televizních stanic ze skupiny Warner Bros. Discovery také kanály z portfolia AMC Networks (AMC, Film+, Minimax, Spektrum, Spektrum Home, Sport 2 a TV Paprika), CANAL+ (CANAL+ Action, FilmBox, FilmBox Stars), Walt Disney Company (Disney Channel, National Geographic) a Antenna Group (AXN). Dále do jejího portfolia patří české televizní stanice Rebel, Relax, televizní kanály ze skupiny Československá filmová společnost (CS Film, CS History, CS Mystery), Televize Seznam a kanály slovenské TV skupiny JOJ (JOJ Cinema, JOJ Family).

Praha (ČTK)

Hlavní stránka