lupa x
user

Pozvánka na unikátní představení stříbrné medaile Jana Žižky a dalších pokladů Kutnohorské Mincovny

Pozvánka na unikátní představení stříbrné medaile Jana Žižky a dalších pokladů Kutnohorské Mincovny

20.08.2024 , Aktualizováno 19.08.2024

Redakce

V rámci oslav výročí skonu slavného husitského vojevůdce Jana Žižky z Trocnova se Kutnohorská Mincovna chystá představit na letošním Veletrhu Sběratel v Praze pamětní medaili, která nese jeho jméno a váhu historie. Tato událost se odehraje v pátek 6. září 2024 v 16 hodin, kdy bude medaile „Jan Žižka z Trocnova - 600 let“ slavnostně uvedena na trh v limitované edici pouhých sta kusů.

Pozvánka na unikátní představení stříbrné medaile Jana Žižky a dalších pokladů Kutnohorské Mincovny

Medaili, která váží 150 gramů a je vyrobena z ryzího stříbra, vytvořil k významnému výročí světově uznávaný sochař a medailér Vladimír Oppl. Ten je znám svým mistrným zpracováním historických témat a jeho práce jsou ceněny sběrateli po celém světě. Kromě medaile v luxusním obalu přináší Kutnohorská Mincovna k této příležitosti i stříbrný palcát, který odkazuje na Žižkovu ikonickou zbraň. Medaile i palcát jsou číslované, každému majiteli je tak umožněno vybrat si zajímavé číslo.

Tato jedinečná kombinace bude k vidění poprvé právě na Veletrhu sběratel. Díky této události čeká návštěvníky skutečně nezapomenutelný okamžik. Premiéra medaile je však pouze jedním z vrcholů programu. Návštěvníci Veletrhu sběratel budou mít také možnost setkat se osobně s mistrem Opplem, který během autogramiády podepíše limitovanou edici sto kusů sběratelských finecard, vytvořených speciálně pro tuto příležitost. Každý podpis bude navíc doplněn osobním věnováním, což z této akce činí výjimečnou příležitost pro všechny milovníky a sběratele umění.

Kutnohorská Mincovna, která se díky své precizní práci rychle zařadila mezi přední výrobce pamětních mincí a medailí v České republice, představí kromě medaile Jana Žižky z Trocnova další své skvosty. Mezi nimi vyniká zejména jedinečný Kutnohorský Tolar, jehož první emise je téměř vyprodaná. Na veletrhu bude k dispozici jen několik posledních kusů. Pro sběratele, investory a milovníky české historie a umění je tato akce jedinečnou příležitostí, jak obohatit své portfolio o díla jednoho z nejlepších současných umělců a medailérů.

Další z pokladů, který si návštěvníci veletrhu nenechají ujít, je finecard z limitované edice Alfons Mucha – Čtyři roční období. Tato finecard bude dostupná jak ve stříbrné, tak ve zlaté verzi, přičemž každá z nich představuje neobyčejnou kombinaci umělecké hodnoty a investičního potenciálu.

Slavnostní představení medaile „Jan Žižka z Trocnova – 600 let“, Kutnohorského Tolaru a dalších unikátních kousků z dílny Kutnohorské Mincovny slibuje nejen neopakovatelné zážitky, ale i šanci získat do svého vlastnictví skutečné klenoty. Nezmeškejte tuto výjimečnou příležitost a připojte se k nám 6. a 7. září na Veletrhu Sběratel v Praze v Letňanech. Zažijte neopakovatelnou atmosféru, setkejte se s mistrem Vladimírem Opplem a získejte vzácné kousky, které se stanou ozdobou každé sbírky.

Těšíme se na vás 6. září 2024 od 16 hod. v expozici Kutnohorské Mincovny.

Kutnohorská Mincovna – jediný výrobce stříbrné medaile s palcátem Jana Žižky v číslované emisi.

Zdroj: PROTEXT

Hlavní stránka