lupa x
user

Británie by podle úřadů měla přezkoumat používání WhatsApp mezi členy vlády

Británie by podle úřadů měla přezkoumat používání WhatsApp mezi členy vlády

12.07.2022

Redakce

Británie by měla přezkoumat používání aplikace WhatsApp, soukromých e-mailů a dalších aplikací pro komunikaci mezi ministry, náměstky a dalšími vládními úředníky. Podle agentury Reuters to doporučil britský úřad na ochranu osobních údajů (ICO) poté, co z jeho vyšetřování vyplynulo, že členové vlády na těchto platformách neměli dostatečně zabezpečené údaje, když je používali ke komunikaci během pandemie covidu-19.

Británie by podle úřadů měla přezkoumat používání WhatsApp mezi členy vlády

Foto: Shutterstock 

Podle úřadu by měl přezkum aplikace WhatsApp prověřit „systémová rizika“ spojená s užíváním soukromých komunikačních platforem a zajistit zlepšení.

„Chápu přínos okamžité komunikace, kterou může zprostředkovat něco jako WhatsApp, zejména během pandemie, kdy byli úředníci nuceni činit rychlá rozhodnutí a pracovat na splnění různých požadavků,“ řekl šéf ICO John Edwards. „Nicméně cena za používání těchto metod, ačkoli není v rozporu se zákonem, nesmí vést k nedostatku transparentnosti a nedostatečnému zabezpečení údajů,“ dodal.

Doporučení vychází z ročního vyšetřování používání těchto aplikací k zasílání zpráv, což činili ministři, náměstci či další úředníci během pandemie covidu-19. Z prověrky vyplynulo, že aplikace mají „nedostatek kontrolních mechanismů“ a hrozí na nich ztráta důležitých informací.

Londýn (ČTK)

Hlavní stránka