lupa x
user

Domov pro seniory v Ivančicích nabízí klasickou péči i odlehčovací služby

Domov pro seniory v Ivančicích nabízí klasickou péči i odlehčovací služby

24.05.2024

Redakce

Ivančice – Domácí prostředí, pravidelné návštěvy lékaře, nepřetržitou ošetřovatelskou péči – to vše a mnohem více svým klientům nabízí nový Domov pro seniory a Domov se zvláštním režimem, který se dnes slavnostně otevíral za přítomnosti zástupců města, kraje, investora, dodavatele a provozovatele. Za projektem v hodnotě přesahující 200 milionů korun, který do desetitisícové obce přinesl dalších 138 lůžek, stojí fond kvalifikovaných investorů ESG SeniorCARE SICAV a.s., Město Ivančice i Jihomoravský kraj. Jako zhotovitele si vybrali stavební společnost SYNER, s.r.o., která má také v oblasti výstavby pečovatelských domů a ubytovacích zařízení letité zkušenosti. Ta mimo jiné aktuálně staví domovy pro seniory v nedaleké Břeclavi či Velké Bíteši.

Domov pro seniory v Ivančicích nabízí klasickou péči i odlehčovací služby

Slavnostního aktu se zúčastnil i JUDr. Robert Špott, MBA, jednatel společnosti SYNER

„Domov seniorů v Ivančicích poskytuje sociální služby DS a DZR a je zasazen do nádherné lokality Jihomoravského kraje. Název Domov je pro nás velmi zavazující a chceme, aby se klienti u nás cítili jako doma. Pro klienty je kromě ošetřovatelské a zdravotní péče taky zajištěna spousta denních činností, které mají pobyt v Domově zpříjemnit. Zároveň klademe i důraz na kvalitní pracovní podmínky pro naše zaměstnance, jelikož si jsme vědomi náročnosti a odpovědnosti jejich profese. Věříme, že výsledkem naší práce bude spokojený klient a o to nám jde především,“ říká ředitel nového domova Jiří Dušek.

„Architekt vtiskl do tvaru budovy moderní vhled. Stavebně má objekt obdélníkový tvar, není však pravidelný, společenské místnosti vybočují a vytváří tak zajímavé členění. Z jižní strany jej obklopuje pobytová zahrada, západně jsou situovaná parkovací stání s dopravním napojením a hlavním vstupem. Výstavba probíhala přes dvě zimní období a trvala 16 měsíců, během kterých vznikl skutečně krásný nový domov. Používali jsme kvalitní a funkční materiály, aby objekt mohl bezproblémově sloužit svým klientům i personálu,“ uvedl ředitel dodavatelské společnosti SYNER Robert Špott.

Bezbariérovost u tohoto druhu budovy je samozřejmá. Veškerá strava je dle individuálních potřeb klientů připravována týmem pracovníků přímo v kuchyni domova. Jeho otevřením také vzniklo 78 nových pracovních míst. Součástí zařízení je také 10 lůžek odlehčovací služby, která jsou určena pro krátkodobé ubytování. „Ocení je například lidé, kteří se o své blízké starají doma a chtějí mít možnost si vyřídit svoje starosti anebo si vzhledem k náročnosti péče trochu odpočinout. Díky odlehčovacím lůžkům budou mít jistotu, že je o jejich nejbližší dobře postaráno,“ vysvětlil přínos této služby Jiří Dušek.

Zdroj: SYNER

 

Hlavní stránka