lupa x
user

Kurzy letních škol přilákaly na UTB studenty z Evropy i ze světa

Kurzy letních škol přilákaly na UTB studenty z Evropy i ze světa

20.08.2024

Redakce

Od pondělí 5. srpna se na Univerzitě Tomáše Bati konal již jedenáctý ročník letních škol. Tento rok se do dvoutýdenního programu zapojilo 44 studentů celkem 16 národností, např. z Belgie, Lotyšska, Řecka, Portugalska, Jižní Koreje, Francie, Japonska, Zimbabwe nebo Číny, kteří se rozdělili do čtyř kurzů.

Kurzy letních škol přilákaly na UTB studenty z Evropy i ze světa

Dva kurzy probíhaly online na Fakultě logistiky a krizového řízení, a to Processes of Risk Assessment and Treatment a Global Environmental Challenges and Security. Tyto kurzy umožnily studentům získat nejen cenné znalosti a dovednosti v oblasti hodnocení rizik a globálních environmentálních výzev, ale i mezinárodní zkušenost, aniž by museli opustit své domovy.

Další dva kurzy se konaly již za fyzické přítomnosti studentů ve Zlíně. Na Fakultě managementu a ekonomiky se studenti věnovali kurzu Quantitative Tools for Qualified Managerial Decision Making, který jim poskytl praktické nástroje pro kvantitativní analýzu a rozhodování v manažerské praxi. Fakulta aplikované informatiky hostila kurz Cybernetics and Informatics, kde se studenti ponořili do světa informačních technologií a kybernetické bezpečnosti. Tento kurz byl navíc letos poprvé realizován v rámci programu Erasmus+ jako tzv. BIP (Blended Intensive Program). Účastnici tak navíc absolvovali online setkání, v rámci kterého byli rozděleni do skupin a byly jim předání organizační informace.

Pro všechny studenty pak bylo mimo vzdělávací program připraveno i několik společenských akcí. Absolvovali prohlídku zlínského mrakodrapu s výkladem o historii firmy Baťa, během uvítacího rautu a následných prezentací jednotlivých zemí a univerzit pak měli možnost se lépe poznat, a začít tak nová přátelství. Součástí programu byla i exkurze do společnosti Cominfo, kde kromě prezentace firmy měli studenti možnosti podívat se i do výroby.

Pro úspěšné ukončení kurzů museli studenti projít závěrečnou zkouškou. Potvrzení o účasti a dosaženém výsledku obdrželi při předávání certifikátů na Rektorátu UTB za přítomnosti prorektora pro internacionalizaci prof. Marka Kubalčíka. Prorektor poděkoval všem studentům za aktivní účast, potvrdil, že UTB plánuje v realizaci letních škol pokračovat i do budoucna a rovněž motivoval účastníky k realizaci výměnného studijního pobytu nebo stáže na UTB. „Opět se nám potvrdilo, že uskutečňovat kurzy letní školy na UTB má smysl. Studenti jsou nadšeni z obsahové náplně a organizace každého kurzu, oceňují kvalitní vybavení laboratoří a celkově velmi dobře hodnotí studijní prostředí na UTB. Snad se s některými znovu setkáme v rámci výměnného studijního pobytu nebo pracovní stáže.“

Zdroj: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Hlavní stránka