lupa x
user

NetMonitor: Počet zhlédnutých stran na internetu v únoru klesl o desetinu

NetMonitor: Počet zhlédnutých stran na internetu v únoru klesl o desetinu

24.03.2024 , Aktualizováno 22.03.2024

Redakce

Tuzemští uživatelé si v únoru na počítačích prohlédli 10,22 miliardy internetových stránek, což je o desetinu méně než v lednu. V mobilních telefonech pak počet zhlédnutých stran klesl o 11 procent na tři miliardy. Počet uživatelů na PC i mobilech se přitom nezměnil. Vyplývá to z měření projektu NetMonitor.

NetMonitor: Počet zhlédnutých stran na internetu v únoru klesl o desetinu

Foto: Shutterstock 

Na pokles prohlížení internetu mělo podle odborníků vedle měsíce kratšího o dva dny vliv nezvykle teplé počasí v únoru i jarní prázdniny, kdy lidé trávili více času na horách nebo v jiných dovolenkových destinacích.

„Dřívější příchod jara a první teplejší dny vylákaly uživatele do zahrad a na balkony a přiměly je k prvním jarním úklidům. Uživatelé také mohli hledat rady a tipy, jak připravit svá obydlí na příchod jara a inspirovat se na webových stránkách zahrnutých v kategorii Dům a bydlení. Tato webová kategorie rostla na všech měřených zařízeních, a to o jedno procento na klasických PC a mobilních telefonech a o dvě procenta na tabletech,“ oznámilo Sdružení pro internetový rozvoj.

Větší množství volného času o jarních prázdninách, které byly v únoru v několika krajích České republiky, ovlivnilo růst oddechových webových stránek například v kategorii Komunitní a teens servery a fotogalerie či Hobby, zahrada a volný čas. Obě webové kategorie rostly především na tabletech. První z nich zaznamenala největší meziměsíční nárůst ze všech kategoriích, a to o 27 procent na tabletech, druhá rostla na těchto mobilních zařízeních o tři procenta.

Prázdniny mohly mít také vliv na růst kategorie TV a rádia o jedno procento nebo návštěvnost sekce Databáze a katalogy, zahrnující on-line mapy či jízdní řady, která rostla o dvě procenta.

Praha (ČTK)

Hlavní stránka