lupa x
user

Podcastem roku se opět stal pořad Vinohradská 12

Podcastem roku se opět stal pořad Vinohradská 12

17.06.2022

Redakce

Veřejnoprávním Podcastem roku se letos opět stal zpravodajský pořad Vinohradská 12 Českého rozhlasu. V sekci Autorského podcastu zvítězil pořad Opravdové zločiny moderátorek Evropy 2 Lucky Bechynkové a Báry Krčmové.

Podcastem roku se opět stal pořad Vinohradská 12

O výsledku těchto kategorií rozhodli posluchači na webu Podcast roku. Výsledky čtvrtého ročníku ankety dnes organizátoři zveřejnili v tiskové zprávě.

O vítězích v dalších sedmi kategoriích rozhodla odborná porota. V kategorii Zábava porotci ocenili na prvním místě pořady Buchty a Koulí podcast, v kategii Osobní rozvoj a vzdělávání vyhrál Balanc a v sekci Společnost podcast Insider. V kategorii Zpravodajství porotci shodně s veřejností ocenili Vinohradskou 12, mezi sportovními pořady podcast Stadiony, kategorii Byznys ovládl podcast Ve vatě a Objevem roku je Čekání na prezidenta.

Český rozhlas obsadil ve volbě poroty pět prvních míst, autorské podcasty získaly tři první místa. Porotci vybírali v každé kategorii vždy ze sedmi nominovaných podcastů.

S nárůstem obliby poslechovosti podcatů zároveň roste množství stylů pořadů, které dnes posluchač může sledovat. „Ukazuje se, že podcast, který má svou verzi i pro YouTube, může benefitovat nejen z většího dosahu, ale posluchači se lépe vedou na prokliky například na hlasování v anketě Podcast roku,“ uvedla výkonná ředitelka společnosti Active Radio Martina Říhová.

Podcasty jsou audio záznamy mluveného slova umístěné na internetu, kde si je může kdokoliv přehrát. Vznikají například na platformách Českého rozhlasu, soukromých rádií, ale i službách typu Spotify, Apple Podcast a Google Podcast. Ročně v tuzemsku vznikne několik set podcastů.

Praha (ČTK)

Hlavní stránka