lupa x
user

Porodnice v Novém Jičíně nebrání mít maminkám u porodu třeba i fotografa. Pozitivní ohlasy rodiček narůstají

Porodnice v Novém Jičíně nebrání mít maminkám u porodu třeba i fotografa. Pozitivní ohlasy rodiček narůstají

15.07.2024

Redakce

Během porodu prožívají všichni emoce, které jsou neuvěřitelně silné a intenzivní. A pak přijde ten okamžik, kdy se narodí nový život, nový člen rodiny. Atmosféra, která se v tu chvíli vytvoří je kouzelná. Je to chvíle, kterou si navždy zapamatujete, a která Vám změní život.

Porodnice v Novém Jičíně nebrání mít maminkám u porodu třeba i fotografa. Pozitivní ohlasy rodiček narůstají

Foto: Shutterstock 

„Manžel, partner, partnerka, kamarádka, maminka, tchýně, tatínek, bratr, dula… zkrátka neocenitelná podpora pro každou rodičku. Být tam pro ni v těchto nejtěžších a nejkrásnějších chvílích života, držet ji za ruku a povzbuzovat ji, je nesmírně důležité,“ říká MUDr. Šárka Niemczyková, lékařka gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice AGEL Nový Jičín. Všichni se na porodní sál ale nevejdou, proto je počet u doprovodu doporučen na dva lidi.

Stále častěji se porodníci v Novém Jičíně setkávají také s tím, že narození miminka přichází rodičům zdokumentovat jimi vybraná profesionální fotografka. Ta dokáže citlivě a vkusně zachytit tyto vzácné chvíle. „Letos v lednu jsem u vás porodila dvojčátka Elišku a Veroniku. U porodu jsem měla podporu svého přítele i když porod byl plánovaný císař, tak jsem si ho užila naplno. Byl to nejkrásnější zážitek porodit dvě zdravé holčičky,“ píše spokojená maminka na Facebooku Porodnice AGEL Nový Jičín a přikládá fotografii pětiměsíčních holčiček s poděkováním, že rádi vzpomínají na chvíle na sále.

Nemocnice AGEL Nový Jičín v uplynulých letech investovala v porodnici do modernizace interiéru i nového vybavení, mezi které patří rekonstrukce porodního operačního sálu a porodních boxů, dále místnosti pro první ošetření novorozence vybaveného speciální přístrojovou technikou. Po porodu mohou maminky využívat 5 nadstandardních pokojů, ve kterých nechybí TV a kojící křesla, navíc je možné v novojičínské porodnici ubytovat i doprovod. „Byl jsem spokojený jak s rychlostí porodu, tak i s tím, že nebyly komplikace a dítě je zdravé. První se nám narodila dcera a teď syn. Dcera se narodila za covidu, kde jsem mohl být jen jako doprovod u porodu, v rouškách, otestovaný a ani na návštěvu jsem potom jít nemohl. Nyní je vše v lepší náladě,“ říká spokojený tatínek čerstvě narozeného syna.

Zdroj: Nemocnice Agel Nový Jičín 

Hlavní stránka