lupa x
user

Uherské Hradiště rozšíří nařízení o zákazu reklamy na veřejných místech

Uherské Hradiště rozšíří nařízení o zákazu reklamy na veřejných místech

20.03.2024

Redakce

Uherské Hradiště rozšíří od začátku července nařízení o zákazu reklamy na veřejných místech. Bude se vztahovat také na pásma o šířce 50 metrů podél dopravně nejvíce zatížených ulic. Jsou jimi Moravní nábřeží, Pivovarská, Sokolovská a Velehradská ulice, třída Maršála Malinovského a také ulice Zerzavice. V tiskové zprávě to uvedl mluvčí uherskohradišťské radnice Jan Pášma.

Uherské Hradiště rozšíří nařízení o zákazu reklamy na veřejných místech

Foto: Shutterstock 

Nová úprava znamená, že v každé z odboček vyjmenovaných ulic je v délce 50 metrů zakázána reklama, a to po obou stranách komunikace. Dosavadní znění nařízení podle zástupců radnice neumožňovalo vyžadovat odstranění reklamy, která je umístěna například na plotech orientovaných do ulic kolmých na prostor, kde už regulace funguje. „Míra takzvaného znečištění reklamním smogem je přitom v těchto místech významná,“ uvedl mluvčí.

Novinkou je také to, že zákaz reklamy se nebude vztahovat na jednou ročně pořádané kulturní, sportovní, charitativní a vzdělávací akce, a to po dobu jejich konání a maximálně 30 dnů před zahájením a tři pracovní dny po skončení akce. „Vzhledem k rozsahu a významu periodicky se opakujících akcí se původní délka reklamy v trvání deseti dnů před akcí jevila z hlediska informování veřejnosti jako příliš krátká,“ uvedl Pášma.

V posledních letech díky nařízení města o regulaci reklamy zmizely například plachty a cedule z plotů a zdí u vjezdu do Uherského Hradiště ze směru od Kunovic. Na chodnících v památkové zóně také nepřekážejí takzvaná áčka, tedy stojany s reklamou. V minulosti tam komplikovaly pohyb hendikepovaným, seniorům nebo matkám s kočárky. V památkové zóně město též ukončilo provoz reklamních ploch na sloupech veřejného osvětlení.

Uherské Hradiště (ČTK)

Hlavní stránka