lupa x
user

V Mněticích připravují opravu požární zbrojnice

V Mněticích připravují opravu požární zbrojnice

10.08.2024 , Aktualizováno 09.08.2024

Redakce

Podpora vybavení a zázemí dobrovolných hasičů patří dlouhodobě mezi priority Pardubického kraje. Mezi ně patří také budování a opravy požárních zbrojnic. Krajští radní na svém pondělním jednání proto schválili poskytnutí dotace ve výši 300 tisíc korun na opravu požární zbrojnice v Mněticích, které jsou součástí městského obvodu Pardubice IV.

V Mněticích připravují opravu požární zbrojnice

„V letošním roce jsme již podpořili šest projektů obcí, které byly úspěšné v rámci dotačního titulu Generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR. Částku 1,5 milionu korun z krajského rozpočtu jsme poskytli Lubné, Libišanům, Seči a Dolní Dobrouči. Jeden milion korun získala Chrast a 700 tisíc korun Březová nad Svitavou,“ zrekapituloval podporu hejtman Martin Netolický. „V případě Mnětic se jedná o žádost Statutárního města Pardubic a starosty městského obvodu Pardubice IV na postupnou rekonstrukci požární zbrojnice v Mněticích. Po dohodě s vedením města jsme se rozhodli podpořit práce částkou 300 tisíc korun,“ vysvětlil hejtman Martin Netolický.

Podle starosty městského obvodu Pardubice IV Jana Procházky příspěvek kraje výrazně pomůže s urychlením projektu. „Město Pardubice uvolní z rozpočtu 150 tisíc korun stejně jako náš obvod. Díky příspěvku Pardubického kraje tak můžeme zahájit stavební práce ve výrazně větším rozsahu a zajistit tak našim dobrovolným hasičům odpovídající zázemí,“ řekl starosta městského obvodu Pardubice IV Jan Procházka.

Zdroj: Pardubický kraj

Hlavní stránka