lupa x
user

T-Mobile za rok zdvojnásobil počet gigabitových internetových přípojek na milion

T-Mobile za rok zdvojnásobil počet gigabitových internetových přípojek na milion

27.06.2023 , Aktualizováno 26.06.2023

Redakce

Operátor T-Mobile za poslední rok v Česku zdvojnásobil počet pevných internetových přípojek s rychlostí až jeden Gbit/s na více než jeden milion. Vedle budování vlastní optické sítě k tomu pomohla loňská dohoda s Vodafonem, která T-Mobilu umožnila přístup do více 500.000 domácností. Firma to dnes uvedla v tiskové zprávě.

T-Mobile za rok zdvojnásobil počet gigabitových internetových přípojek na milion

Foto: Shutterstock

Rychlý internet od T-Mobilu si díky dohodě o vzájemném zpřístupnění infrastruktury mohou pořídit i zákazníci v pokrytí kabelového internetu od Vodafonu. Mobilní služby, domácí internetové připojení a internetovou televizi si tak budou moci sloučit pod jedinou smlouvu u jediného dodavatele.

Zákazníci v dosahu gigabitové kabelové sítě od Vodafonu si mohou od 10. července na webu www.t-mobile.cz/internet-na-doma ověřit dostupnost služeb T-Mobilu na své adrese a vybrané služby si následně objednat.

„Spolupráce při budování infrastruktury znamená nejen benefit pro zákazníky, kteří získají větší výběr z poskytovatelů internetových služeb, ale také šetrnější přístup k životnímu prostředí a menší zásahy do lokální zástavby i života lidí. Pokud, stejně jako v tomto případě, nebudeme budovat více paralelních internetových infrastruktur, omezí se výkopové i stavební práce a zkrátí se celkový čas výstavby,“ uvedl manažer segmentu pro optický internet T-Mobilu Michal Podlucký.

T-Mobile zároveň pokračuje v budování vlastní sítě s optickými přípojkami, které zahájil před pěti lety. Firma svou optickou infrastrukturou pokrývá i celá města a obce, například Třinec nebo středočeské Líbeznice a Benešov. Celkem je takzvané FTTH připojení od T-Mobilu k dispozici už ve 134 českých městech a obcích.

Praha (ČTK)

Hlavní stránka