lupa x
user

Disney plánuje zdvojnásobit investice do parků na 60 miliard USD

Disney plánuje zdvojnásobit investice do parků na 60 miliard USD

20.09.2023 , Aktualizováno 19.09.2023

Redakce

Americká mediální společnosti Walt Disney v příštích deseti letech téměř zdvojnásobí investice do svých zábavních parků na zhruba 60 miliard USD (1,4 bilionu Kč). Uvedla to dnes společnost. Podnikání v oblasti parků se pro firmu stalo spolehlivým pohonem růstu a pomohlo zmírnit ztráty streamingové služby Disney+, která by měla být zisková v příštím roce.

Disney plánuje zdvojnásobit investice do parků na 60 miliard USD

Foto: Shutterstock

Disney upozornil, že segment zahrnující parky, zážitky a produkty od fiskálního roku 2017 roste ročně o šest procent. Za posledních 12 měsíců provozní zisk tohoto segmentu činil 32,3 miliardy USD.

Disney urychlil investice do parků poté, co v roce 2020 pandemie nemoci covid-19 narušila jeho podnikání. Nyní má podle svých slov po celém světě pozemky o rozloze více než 1000 akrů (přes 405 hektarů) na budoucí výstavbu a chce oslovit přibližně 700 milionů lidí, kteří jsou fanoušky firmy Disney, ale ještě nenavštívili některý z jejích zábavních parků.

Oznámení Disney přichází poté, co firma uvedla, že návštěvnost jejího parku v Orlandu na Floridě zpomaluje, ale návštěvnost dalších zábavních areálů po celém světě prudce vzrostla, napsala agentura Reuters.

New York  (ČTK)

Hlavní stránka