lupa x
user

Nakladatelská služba Pointa oslavila 5. narozeniny, letos vydá 400. knihu

Nakladatelská služba Pointa oslavila 5. narozeniny, letos vydá 400. knihu

07.10.2023 , Aktualizováno 06.10.2023

Redakce

Online nakladatelská služba Pointa má za pět let své existence na svém kontě více než 200.000 prodaných knih a 370 vydaných knižních titulů. Pointa pomáhá sestavit knižní tým a financovat vydání knihy s pomocí crowdfundingových kampaní, na které přispělo 43.000 lidí celkovou částkou převyšující 40 milionů korun. Ke konci letošního roku vyjde jubilejní 400. kniha. Nakladatelství o tom dnes informovalo při příležitosti svého výročí.

Nakladatelská služba Pointa oslavila 5. narozeniny, letos vydá 400. knihu

Foto: Shutterstock

„Ačkoliv byl uplynulý fiskální rok pro celý knižní trh velmi náročný, Pointa si udržela pevné postavení na našem knižním trhu. Těší mě, že je o naši platformu takový zájem jak mezi autory knih, tak zejména mezi čtenáři, což potvrzuje množství prodaných výtisků. Naším cílem bylo vytvořit prostor, kde se mohou setkávat vášniví autoři, talentovaní profesionálové a nadšení čtenáři. S radostí vidím, že jsme během pěti let vytvořili komunitu, která společně přispívá k budoucnosti české literatury a dává hlas i těm, kteří dosud nebyli slyšet,“ uvedla výkonná manažerka Pointy Lucie Gilánik.

Pointa do procesu vydání zapojuje čtenáře, kteří mohou autorovi na knihu přispívat libovolnými finančními částkami. Vybraný obnos se potom použije na zaplacení veškerých nákladů na vydání knihy, včetně práce redaktora, korektora a dalších knižních kolegů, které si autor na Pointě sám vybírá. Za dobu svého fungování Pointa spustila 678 předprodejů, z toho 402 bylo úspěšných.

Nakladatelství Pointa spolupracuje se zkušenými i začínajícími autory, profesionály z oboru i nadšenými čtenáři. Všichni se potkávají na online platformě, která zjednodušuje celý proces vydání knihy. Po pěti letech fungování Pointa zastřešuje komunitu 5700 autorů.

Dlouhodobě nejprodávanějším titulem Pointy je Letuška z economy Petry Jirglové, kterého se dosud prodalo přes 13.000 výtisků. Neoficiální hranice bestselleru je v České republice 10.000 prodaných výtisků. Nejúspěšnějším projektem Pointy byla kniha Chcete porodit s respektem?, na kterou v crowdfundingové kampani vybrala dosud nejvyšší částku téměř 377.000 korun. Publikace vyjde v únoru příštího roku.

Pointa je online nakladatelská služba, která autorům pomáhá sestavit knižní tým a zaplatit vydání knihy s pomocí crowdfundingu. Následně je provede celým procesem, zajistí tisk a distribuci a pomůže s propagací. Produkce skupiny Albatros Media, které je součástí, pokrývá téměř 20 procent nakladatelského trhu v České republice. Vedle 18 samostatných nakladatelství vlastní Albatros Media také vydavatelství audioknih Voxi, vydavatelství produkující knihy pro export B4U Publishing nebo e-shop nabízející papírové a elektronické knihy i audioknihy.

Praha  (ČTK)

Hlavní stránka