lupa x
user

Sbírka potravin na Rohlíku: s pomocí online voucherů bude pomoc cílenější

Sbírka potravin na Rohlíku: s pomocí online voucherů bude pomoc cílenější

10.11.2023 , Aktualizováno 11.11.2023

Redakce

Ve srovnání s předchozími roky přichází Rohlík už podruhé s významnou inovací.

Sbírka potravin na Rohlíku: s pomocí online voucherů bude pomoc cílenější

Foto: Shutterstock

Zatímco dříve bylo možné darovat pouze předem určené balíčky s pevným obsahem, nyní mohou zákazníci zakoupit elektronické vouchery. Obsah se tak přizpůsobí aktuálním potřebám příjemců, čímž je pomoc efektivnější a cílenější. Potravinová banka, která má přehled o aktuálních požadavcích, bude vybírat konkrétní produkty. K dispozici je na Rohlíku pět typů elektronických poukazů – dva typy poukazů na základní potraviny, balíček pro miminko, XXL balíček základních potravin a drogerie a základní hygiena.

„Sbírka potravin je pro nás symbolem solidarity. Jsme neskutečně vděční našim zákazníkům za to, že výrazně pomáhají lidem v těžké životní situaci. A rádi bychom jim už předem poděkovali za jejich štědrost. Je povzbuzující vidět, že se dokážeme spojit pro dobrou věc,“ komentuje Martin Beháň, generální ředitel společnosti Rohlik.cz.

Sbírka potravin se od roku 2019 koná dvakrát ročně, a to na jaře a na podzim. Je organizována Českou federací potravinových bank a klíčovými obchodními řetězci působícími na českém trhu. Rohlík se do potravinové sbírky zapojuje pravidelně. Mimo to dlouhodobě podporuje rodiče samoživitele, děti bez domova nebo seniory v nouzi.

Zdroj: PROTEXT

Hlavní stránka