lupa x
user

Univerzita Hradec Králové nabídne nový program zaměřený na kyberbezpečnost

Univerzita Hradec Králové nabídne nový program zaměřený na kyberbezpečnost

24.01.2024 , Aktualizováno 23.01.2024

Redakce

Na Univerzitě Hradec Králové (UHK) ve spolupráci s Národním úřadem pro kybernetickou a informační bezpečnost vznikl studijní program Informační a síťová bezpečnost. Fakulta informatiky a managementu UHK (FIM UHK) v souvislosti s tím vytvořila laboratoř počítačových sítí, která umožní simulaci kybernetického útoku a přípravu na něj. Absolventi programu budou specialisty na kyberbezpečnost. Univerzita nabídne nový studijní program od akademického roku 2024/25. Přihlášky přijímá do 15. dubna 2024.

Univerzita Hradec Králové nabídne nový program zaměřený na kyberbezpečnost

Foto: Shutterstock 

„Studující se naučí řešit problémy informační bezpečnosti, a to jak po technologické stránce, tak po stránce organizační a procesní. Absolventi budou připraveni řešit problémy týkající se návrhu, správy a komplexního zabezpečení počítačových sítí a počítačových systémů včetně využití technik řízení bezpečnosti informací a informačního práva,“ uvedl Josef Horálek z Katedry informačních technologií FIM UHK a garant nového studijního programu.

Absolvent programu podle něj najde uplatnění například jako bezpečnostní analytik, manažer nebo architekt kybernetické bezpečnosti.

Vytvoření laboratoře počítačových sítí umožnil fakultě grant z národního plánu obnovy. „V rámci programu Informační a síťová bezpečnost budeme intenzivně spolupracovat s Národním úřadem pro informační a kybernetickou bezpečnost, a to formou stáží, pravidelných přednášek a částečné participace na výuce,“ uvedl Horálek.

UHK vznikla v roce 2000 z Vysoké školy pedagogické. Nabízí studium na čtyřech fakultách, na Fakultě informatiky a managementu, Přírodovědecké fakultě, Filozofické fakultě a Pedagogické fakultě.

Hradec Králové (ČTK)

Hlavní stránka