lupa x
user

Enehano loni zvýšilo obrat o téměř třetinu na 167 milionů Kč

Enehano loni zvýšilo obrat o téměř třetinu na 167 milionů Kč

22.02.2024 , Aktualizováno 21.02.2024

Redakce

Česká společnost Enehano, která se zabývá digitální transformací a automatizací, loni zvýšila obrat o téměř 30 procent na 167 milionů korun. Hospodářský výsledek firma nesdělila. Nejvýznamnější zakázkou minulého roku bylo získání největšího transformačního projektu v regionu střední a východní Evropy v České spořitelně a zahájení spolupráce s Generali Českou Pojišťovnou. Firma to dnes uvedla v tiskové zprávě.

Enehano loni zvýšilo obrat o téměř třetinu na 167 milionů Kč

Foto: Shutterstock

Mezi klienty Enehana patří vedle velkých značek v oblasti financí nebo telekomunikací i stále více společností z nových segmentů, které se začaly nedávno zabývat digitalizací a automatizací obchodu, marketingu nebo firemních procesů. Příkladem jsou výrobní firmy nebo společnosti v energetice. Enehano pomáhá třeba firmám jako Bobcat nebo Vekra.

S cílem pokrýt širší škálu služeb se spolumajitelé firmy Jiří Mach a Michal Peška rozhodli založit nový holding Synequs, pod jehož křídla se přesouvá i Enehano. „Strategie a vize Enehana samotného se tímto krokem nijak nemění. Založením holdingu chceme především vytvořit prostor pro nové sesterské firmy a projekty, které plánujeme budovat vedle Enehana,“ uvedl Mach.

Dalším krokem bude vyčlenění datových a integračních činností do nové firmy. Druhý projekt pak reaguje na poptávku klientů po praktickém využití AI. Vedle zakládání vlastních dceřiných firem se chce skupina výhledově zaměřit i na vhodné akvizice.

Enehano působí na trhu digitální transformace od roku 2016. Zefektivňuje podnikání firem v prodeji, zákaznickém servisu nebo marketingu, a to hlavně prostřednictvím implementace a rozvoje platformy Salesforce. Vedle ČR má Enehano zkušenosti s prací pro klienty v USA, Německu, na Slovensku a ve Švédsku. V roce 2022 vykázala čistý zisk téměř pět milionů korun při obratu téměř 130 milionů korun.

Praha (ČTK)

Hlavní stránka