lupa x
user

Objevte netradiční odrůdy rajčat a paprik v Národním zemědělském muzeu ve Valticích

Objevte netradiční odrůdy rajčat a paprik v Národním zemědělském muzeu ve Valticích

18.07.2024

Redakce

Jsou červená rajčata jen sladká a papriky pálivé, nebo to může být jinak? Oblíbená zelenina obsahující antioxidanty, vyskytující se v mnoha odrůdách různých tvarů, barev, velikostí a chutí – to jsou rajčata a papriky. Na nádvoří Národního zemědělského muzea ve Valticích jich bude od poloviny července do konce srpna k vidění více než tři desítky.

Objevte netradiční odrůdy rajčat a paprik v Národním zemědělském muzeu ve Valticích

Výstava méně známých a exotických odrůd rajčat a paprik láká nejen pěstitele a zahrádkáře, ale všechny zájemce o tyto druhy zeleniny. „Výstava je jedinečná množstvím vystavených odrůd. V loňském roce jsme tu měli 15 odrůd rajčat a 15 odrůd paprik, v letošním roce to bude určitě více. Prezentujeme papriky mnoha druhů, velikostí i síly pálivosti. Rajčata budou k vidění kulatá, oválná, velká, malá, červená, oranžová i žlutá,“ zve k návštěvě ředitel pobočky NZM Valtice Vilém Křeček.

Návštěvníci se budou moci dozvědět informace o specifikách jednotlivých druhů, o pěstování a ochraně proti chorobám a škůdcům a také se nechat inspirovat zajímavými recepty z rajčat a paprik. Děti jsou vítány – muzeum připravilo tematickou dílnu a zábavné prvky pro nejmenší návštěvníky.

Výstava rajčat a papriky se koná od poloviny července do konce srpna v Národním zemědělském muzeu ve Valticích a je pořádána ve spolupráci s firmou Moravoseed CZ a. s., která se zaměřuje na šlechtění, výrobu a prodej zeleninových a květinových osiv.

Vstupné pro děti a mládež do 18 let je zdarma a platí do všech expozic a výstav muzea.

Poslední prohlídka je vždy 30 minut před zavřením muzea.

 Zdroj: Národní zemědělské muzeum

Hlavní stránka