lupa x
user

Zpravodajská skupina Thomson Reuters ve třetím čtvrtletí zvýšila zisk i tržby

Zpravodajská skupina Thomson Reuters ve třetím čtvrtletí zvýšila zisk i tržby

02.11.2023 , Aktualizováno 01.11.2023

Redakce

Globální zpravodajská a informační skupina Thomson Reuters, pod kterou patří také tisková agentura Reuters, zvýšila ve třetím čtvrtletí očištěný hrubý provozní zisk (EBITDA) meziročně o 18 procent na 632 milionů dolarů (zhruba 15 miliard Kč). Firma to uvedla v dnešní tiskové zprávě

Zpravodajská skupina Thomson Reuters ve třetím čtvrtletí zvýšila zisk i tržby

Foto: Shutterstock

V přepočtu na akcii činil zisk 82 centů, zatímco analytici jej podle údajů společnosti LSEG odhadovali na 71 centů. Čtvrtletní tržby meziročně vzrostly o jedno procento na 1,59 miliardy dolarů. Mírně tak zaostaly za očekáváním analytiků, kteří je odhadovali na 1,61 miliardy dolarů.

Šéf společnosti Steve Hasker uvedl, že aktivity podniku se ve třetím čtvrtletí nadále vyvíjely příznivě, a to navzdory nejistému makroekonomickému prostředí.

Thomson Reuters vlastní také právní databázi Westlaw nebo daňovou a účetní službu Checkpoint. Takzvané organické tržby, které neberou v úvahu nedávné akvizice či odprodej majetku, se ve třetím čtvrtletí zvýšily o šest procent. Firma potvrdila, že v celém letošním roce počítá s jejich nárůstem o 5,5 až 6,0 procenta.

Skupina Thomson Reuters vznikla v roce 2008, kdy kanadská informační společnost Thomson dokončila převzetí britské společnosti Reuters Group, jejíž součástí byla i tisková agentura Reuters. Hlavními konkurenty ve zpravodajství a finančních službách jsou pro Thomson Reuters firmy Bloomberg a Dow Jones.

Toronto (ČTK)

Hlavní stránka