lupa x
user

Seznam plánuje rozšíření rádia Expres FM z Prahy do dalších měst

Seznam plánuje rozšíření rádia Expres FM z Prahy do dalších měst

18.05.2022

Redakce

Internetová firma Seznam.cz plánuje rozšířit vysílání své rozhlasové stanice Expres FM z Prahy do dalších českých měst. Za poslední půlrok podala žádost o licence k provozování vysílání ze zhruba desítky vysílačů. Bude záležet na stanovisku Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) coby koordinátora kmitočtů a Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) jako regulátora. Uvedl to server Digitální rozhlas.

Seznam plánuje rozšíření rádia Expres FM z Prahy do dalších měst

Mezi zvažované lokality patří podle něj Karlovy Vary, Zlín, Liberec, Jihlava, Ústí nad Labem nebo Plzeň s výkonem vysílačů mezi 50 až 200 watty. „Uvedené kóty vypadají pravděpodobně, nicméně finální stanovisko je vždy na RRTV a ČTÚ, takže nedokážeme přesně odhadnout dobu spuštění. Pokud by k tomu ale došlo, pak předpokládáme, že to bude nejdříve na podzim tohoto roku,“ uvedla Hana Holubová z tiskového oddělení Seznamu.

Stanice vedle analogového vysílání využívá k šíření i digitální multiplex DAB+ v Praze a Středočeském kraji. Z oficiálních výsledků poslechovosti Radioprojekt zveřejněných minulou středu ladí stanici denně 27.000 lidí, týdně pak 47.000. Seznam.cz se nicméně v oblasti popularity svého metropolitního programu odvolává na měření Gemius, kdy program v rámci týdenních dat dosáhl hodnoty 117.000 posluchačů. Seznam.cz provozuje také specializovaný hudební okruh Classic Praha. I ten lze naladit v DAB+.

Praha (ČTK)

Hlavní stránka