lupa x
user

Šéf Luminar Technologies získal podíl 82 procent v podniku, který vydává Forbes

Šéf Luminar Technologies získal podíl 82 procent v podniku, který vydává Forbes

15.05.2023 , Aktualizováno 14.05.2023

Redakce

Šéf společnosti Luminar Technologies Austin Russell získal podíl 82 procent v podniku Forbes Global Media, který vydává známý ekonomický časopis. Dohoda oceňuje společnost na téměř 800 milionů dolarů (17,4 miliardy Kč), uvedly zúčastněné strany v prohlášení. Prodávající společnost, Integrated Whale Media Investments, si ponechá menšinový podíl. Rodina Forbesových nikoliv, ale Steve Forbes, nynější šéfredaktor Forbes Media, se bude ve společnosti dále angažovat. Informovala o tom dnes agentura Bloomberg.

Šéf Luminar Technologies získal podíl 82 procent v podniku, který vydává Forbes

Foto: Shutterstock

Společnost Luminar Technologies dodává senzory určené zejména pro samořízená auta. Firma s tržní kapitalizací 2,1 miliardy dolarů vykázala v loňském roce tržby 40,7 milionu dolarů a není zisková. Russell se podle prohlášení nebude podílet na každodenním provozu Forbesu. Kapitál na akvizici je nezávislý na jeho podílu ve firmě Luminar. Jak Russell transakci financuje, není jasné.

Forbes plánuje jmenovat novou správní radu složenou z amerických odborníků na média, technologie a umělou inteligenci, uvádí dále prohlášení.

Časopis Forbes založil před více než 100 lety dědeček nynějšího šéfredaktora. V roce 2014 prodal Forbes podíl 95 procent hongkongské společnosti Integrated Whale Media za 475 milionů dolarů. Kromě papírového časopisu je Forbes k dispozici i v digitální podobě. Známý je hlavně díky svému žebříčku nejbohatších lidí světa.

New York (ČTK)

Hlavní stránka