lupa x
user

Na Spotify končí podcast prince Harryho a Meghan

Na Spotify končí podcast prince Harryho a Meghan

19.06.2023 , Aktualizováno 18.06.2023

Redakce

Produkční společnost založená britským princem Harrym a jeho manželkou Meghan se necelý rok po debutu podcastu s názvem Archetypes rozchází se streamovacím gigantem Spotify, informovala agentura Reuters. Není jasné, proč podcast, který moderuje Meghan, platformu opouští, ale rozhodnutí bylo oboustranné.

Na Spotify končí podcast prince Harryho a Meghan

Foto: Shutterstock

Švédská společnost oznámila partnerství s vévodou a vévodkyní ze Sussexu na konci roku 2020 poté, co se vzdali královských povinností a přesídlili do Spojených států. Podle odhadů měla mít smlouva hodnotu až 20 milionů dolarů (435 milionů Kč) nebo více.

Podcast, který moderovala Meghan, ve svých 12 epizodách představil mnoho slavných osobností, například zpěvačku Mariah Careyovou a tenistku Serenu Williamsovou. V sedmi zemích, včetně USA a Velké Británie, se umístil na předních příčkách žebříčků Spotify a loni získal ocenění za nejlepší podcast v soutěži People’s Choice.

Spotify a společnost Archewell Audio však ve společném prohlášení uvedly, že dohodu ukončily.

Podle zprávy deníku The Wall Street Journal (WSJ) pár nesplnil kritéria produktivity, která jsou nutná k tomu, aby obdržel plnou výplatu ze smlouvy, jejíž podmínky nikdy nebyly zveřejněny.

Podcast byl jednou z řady lukrativních smluv, které pár podepsal po přestěhování do Spojených států. Natočili také dokumentární seriál pro Netflix, a Harryho paměti s názvem Náhradník (Spare) začátkem letošního roku trhaly prodejní rekordy.

Londýn/San Francisco (ČTK)

Hlavní stránka