lupa x
user

Bývalá atletka Helena Fibingerová obdrží v Táboře cenu EA

Bývalá atletka Helena Fibingerová obdrží v Táboře cenu EA

28.07.2023 , Aktualizováno 27.07.2023

Redakce

Na mistrovství České republiky v Táboře nebude chybět ani Helena Fibingerová. Legendární koulařka bude nejen sledovat snažení atletů, ale v rámci slavnostní části programu obdrží ocenění „Member Federation Award“ udílené Evropskou atletikou.

Bývalá atletka Helena Fibingerová obdrží v Táboře cenu EA

Foto: Shutterstock 

„Do Tábora se moc těším, komornější prostředí malých stadionů mám ráda. Je skvělé na výkony a co je důležité, chodí sem spousta diváků,“ říká držitelka halového světového rekordu ve vrhu koulí. „Nic jiného si atletika nemůže přát – výkony, diváky, a ještě aby vyšlo počasí. Budu se modlit, aby nepršelo a když, tak jen trochu. Uspořádat šampionát je vždy velké úsilí od nás všech a samozřejmě lokálních pořadatelů,“ dodává Fibingerová s tím, že by ji mrzelo, kdyby nepřízeň podmínek práci všech pokazila.

„Ceny členské federace“, kterou v sobotu obdrží, si považuje. „Pro mě v životě vždycky byla důležitá práce. A chtěla jsem být dobrá i v tom, co budu dělat po sportovní kariéře. Vážím si všech třech státních vyznamenání, k tomu již jedno evropské vyznamenání mám a toto je to nejvyšší. Tak si tak říkám, že jsem ten život neproflákala,“ uzavírá s úsměvem Helena Fibingerová.

http://www.atletika.cz/aktuality/fibingerova-obdrzi-v-tabore-cenu-evropske-atletiky

Hlavní stránka