lupa x
user

Eset v Česku do rozšiřování vývojových center investuje 200 milionů Kč

Eset v Česku do rozšiřování vývojových center investuje 200 milionů Kč

03.05.2022

Redakce

Eset v Česku do rozšiřování vývojových center investuje 200 milionů Kč

Bezpečnostní firma Eset investuje do rozšíření svých vývojových center v České republice 8,3 milionu eur, tedy zhruba 204 milionů korun. Investice budou směřovat zejména do personálních nákladů a rozšíření zázemí pro nové zaměstnance, jejichž počet se má v Česku v letošním a příštím roce zdvojnásobit. Firma to dnes sdělila ČTK v tiskové zprávě.

Eset v Česku provozuje tři ze svých 13 poboček a v tuzemsku pro firmu pracuje přibližně sedmina ze všech zaměstnanců společnosti působících ve výzkumu a vývoji. Podle aktuálního plánu zůstane zachovaný počet a lokace jednotlivých kanceláří v Praze, Brně a Jablonci nad Nisou, v plánu je ale rozšíření kompetencí a s tím i související navýšení kapacit jednotlivých pracovišť. Ambicí společnosti je mít v České republice obsazených 200 pozic ve výzkumu a vývoji, což bude přibližně 20 procent všech zaměstnanců v této oblasti.

„Česko a Slovensko bereme historicky jako naše domácí trhy. A to platí nejen v případě obchodu, ale i v oblasti výzkumu a vývoje. Naší globální ambicí je i nadále zvyšovat podíl pracovníků v technologické části společnosti. Česká republika je přitom trh, kde vidíme mimořádně vysoký potenciál, který hodláme využít, a značnou část nových pozic otevřít právě zde,“ uvedl technologický ředitel Esetu Juraj Malcho.

Divize Eset Research aktuálně otevřela nové kanceláře pro zaměstnance pobočky v Jablonci nad Nisou, rozšíření kanceláří v Praze bude dokončené během druhého čtvrtletí letošního roku. Navýšení kapacity pobočky v Brně je předběžně plánované na příští rok. Aktuálně také firma otevřela desítky nových vývojářských pozic.

Společnost Eset s hlavním sídlem v Bratislavě již od roku 1987 vyvíjí bezpečnostní software pro domácí i firemní uživatele. Česká pobočka loni zvýšila tržby meziročně o 6,5 procenta na rekordních 461,5 milionu korun.

 

Praha (ČTK)

Hlavní stránka