lupa x
user

Czech News Center loni klesl provozní zisk o pět procent na 172 milionů

Czech News Center loni klesl provozní zisk o pět procent na 172 milionů

16.09.2022 , Aktualizováno 15.09.2022

Redakce

Vydavatelství Czech News Center loni klesl provozní zisk o pět procent na 172 milionů korun. Obrat naopak o šest procent vzrostl na 2,25 miliardy korun. Mírný pokles zisku i přes nárůst celkových výnosů je způsobený zvýšenými náklady na digitální transformaci a zavádění nových produktů, uvedla společnost ve výroční zprávě.

Czech News Center loni klesl provozní zisk o pět procent na 172 milionů

Foto: Shutterstock

Kvůli účtování odpisů z oceňovacího rozdílu z nabytého majetku ve výši 386 milionů korun z dřívějších fúzí vydavatelství vykázalo čistou účetní ztrátu 223 milionů korun. Podle serveru Mediaguru z pohledu vývoje v jednotlivých sektorech vyplývá, že mírně klesaly tržby z prodeje novin a časopisů, zatímco o více než desetinu rostly inzertní tržby a o necelých devět procent tržby za polygrafické služby.

Letos společnost očekává mírné zhoršení hospodářských výsledků vlivem rostoucích cen vstupů, zejména publikačního papíru a energií, ale i kvůli zvýšeným nákladům na digitální transformaci, která zahrnuje investice do vývoje a zavádění nových technologií pro publikaci a zpoplatnění on-line obsahu a rozvoj nových obsahových a e-commerce služeb.

Czech News Center vydává čtyři deníky, 45 časopisů a speciálů a provozuje 30 webů. Společnost je s tituly Blesk, Sport, Aha! a E15 jedničkou mezi deníkovými vydavateli a na časopiseckém trhu zaujímá druhé místo. Zároveň je třetím největším provozovatelem on-line obsahových serverů. Je dceřinou společností Czech Media Invest (CMI), kterou spoluvlastní podnikatel Daniel Křetínský.

Praha (ČTK)

Hlavní stránka