lupa x
user

T-Mobile nabídne v Česku mobil pod vlastní značkou T Phone

T-Mobile nabídne v Česku mobil pod vlastní značkou T Phone

30.09.2022

Redakce

Operátor T-Mobile začne příští týden nabízet v Česku a dalších osmi zemích vlastní mobilní telefon T Phone. Jeho cílem je zpřístupnit technologii 5G co největšímu počtu zákazníků. Telefon bude stát 4 999Kč. Uvedli to zástupci firmy na tiskové konferenci. Konkurence v současnosti telefon pod vlastní značkou nenabízí.

T-Mobile nabídne v Česku mobil pod vlastní značkou T Phone

Foto: Shutterstock 

O2 má v nabídce vlastní bezdrátová sluchátka nebo modem pro připojení k internetu. V minulosti operátoři prodávali pod vlastní značkou telefony i tablety. Vlastní chytrý telefon v současnosti nabízí například Google, který je dodavatelem nejrozšířenějšího operačního systému Android. Google spolupracoval i na T Phonu.

T-Mobile získal velkou část frekvencí pro 5G loni v aukci od Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ). Ke konci letošního roku chce pokrýt prostřednictvím 2200 vysílačů zhruba 50 procent populace.

Telefon pro operátora vyrábí společnost Wingtech ze Šanghaje. Přístroj s operačním systémem Android bude na trhu ve dvou variantách jako T Phone a T Phone Pro. Disponuje osmijádrovým procesorem, velikostí displeje 6,5 nebo 6,8 palce. Operační paměť je 4 nebo 6 GB a interní úložiště 64 nebo 128 GB. Připojení dosahuje rychlosti jeden Gbit/s. Větší T Phone Pro bude stát 6 499 Kč.

„Budoucnost patří 5G technologiím, a abychom jejich potenciál mohli využívat naplno, musí být dostupné všem. Díky spolupráci se společností Google se nám podařilo vytvořit superrychlé 5G telefony, které jsou uzpůsobené potřebám českých zákazníků a přinesou 5G doslova do každé kapsy,“ uvedl obchodní ředitel T-Mobile Czech Republic Maximiliano Bellassai.

T-Mobile představením své vlastní značky vstupuje T-Mobile nově i do segmentu hardwaru. V první fázi se chce zaměřit na oblast 5G, která je pro společnost dlouhodobě klíčová. Dva nové modely telefonů jsou plně optimalizované pro všechna frekvenční pásma tuzemských sítí 5G.

T-Mobile je největší mobilní operátor v ČR, který poskytuje služby 6,3 milionu zákazníků. Patří do nadnárodní skupiny Deutsche Telekom.

Praha (ČTK)

Hlavní stránka