lupa x
user

IDC: Globální odbyt telefonů s ohebným displejem letos vzroste o dvě třetiny

IDC: Globální odbyt telefonů s ohebným displejem letos vzroste o dvě třetiny

03.10.2022

Redakce

Odbyt telefonů s ohebným displejem se v letošním roce ve světě zvýší o dvě třetiny na 13,5 milionu, předpověděla dnes výzkumná společnost International Data Corporation (IDC). V roce 2026 by se odbyt podle IDC měl vyšplhat na 41,5 milionu, průměrný roční růst v letech 2022 až 2026 by pak měl dosáhnout téměř 39 procent.

IDC: Globální odbyt telefonů s ohebným displejem letos vzroste o dvě třetiny

Foto: Shutterstock 

V čele růstu trhu s ohebnými telefony podle IDC stojí jihokorejská společnost Samsung se svými přístroji z řad Flip a Fold. „Předpokládáme, že nově aktualizované modely překonají své předchůdce a zajistí této kategorii větší zájem ze strany spotřebitelů,“ uvedla IDC. „Komerční segment trhu zůstává zralý k využívání ohebných telefonů jako zařízení typu dva v jednom, která mohou zastoupit telefon i tablet,“ dodala.

IDC nicméně předpokládá, že telefony s ohebným displejem prozatím zůstanou pouze okrajovou částí trhu. Jejich podíl na globálních dodávkách chytrých telefonů by měl podle IDC v letošním roce činit jen zhruba jedno procento a v roce 2026 necelá tři procenta.

„Největší otázkou zůstává, zda se ohebné telefony v brzké době stanou mainstreamovou záležitostí. Odpověď je bohužel záporná,“ uvedla Nabila Popalová z IDC. Vyjádřila však přesvědčení, že ohebné telefony představují budoucnost pro luxusní segment trhu s telefony s operačním systémem Android. Prodejci by se podle ní měli u telefonů s ohebným displejem zaměřit na dlouhodobý růst a pracovat na postupném zvyšování důvěry spotřebitelů v tyto přístroje.

Needham (USA) – (ČTK)

Hlavní stránka