lupa x
user

Pavel zatím účast na velkých televizních debatách nepotvrdil

Pavel zatím účast na velkých televizních debatách nepotvrdil

03.12.2022 , Aktualizováno 02.12.2022

Redakce

Tým prezidentského kandidáta Petra Pavla zatím nepotvrdil jeho účast na žádné z velkých předvolebních televizních debat. Pavel by se chtěl zúčastnit všech plánovaných kandidátských diskusí, kvůli střetu termínů ale čeká, jak se televize domluví. ČTK to řekla jeho mluvčí Markéta Řeháková. Česká televize a TV Nova plánují odvysílat prezidentskou diskusi ve stejném termínu. ČT již dříve uvedla, že má od favorizovaných kandidátek a kandidátů s výjimkou Andreje Babiše účast potvrzenu, podle Novy žádný z uchazečů o post prezidenta diskusi neodmítl.

Pavel zatím účast na velkých televizních debatách nepotvrdil

Foto: Shutterstock 

Česká televize plánuje do prezidentské debaty ve čtvrtek 12. ledna před prvním kolem volby hlavy státu pozvat všechny kandidáty. Ve stejný den ale chystá klání kandidátů i TV Nova, která uspořádá jednu debatu od 17:00, druhou od 20:00. Prima chce volební diskusi vysílat 11. ledna.

„Rádi bychom se zúčastnili debat všech tří největších televizí, ale zatím jsme nepotvrdili účast ani jedné z nich,“ uvedla Řeháková. „Vzhledem ke kolizi termínů čekáme, jak se organizátoři dohodnou. Finální rozhodnutí k naší účasti zatím nepadlo, bude záležet na vývoji aktuální situace a vyhodnocení naší strategie v čase před volbami,“ doplnila.

Další z kandidátů Andrej Babiš avizoval, že se debat minimálně do konce roku účastnit nebude.

ČT na konci listopadu navrhla komerčním televizím uspořádání společné národní debaty. Na to Nova ani Prima nepřistoupily. Poslední prezidentský duel na ČT se v roce 2018 s 2,7 milionu diváků stal nejen nejsledovanějším pořadem roku na všech TV stanicích, ale i nejsledovanější politickou debatou v historii měření sledovanosti.

Praha (ČTK)

Hlavní stránka