lupa x
user

Ve středu se v debatě na Primě utká šest prezidentských kandidátů

Ve středu se v debatě na Primě utká šest prezidentských kandidátů

03.01.2023 , Aktualizováno 02.01.2023

Redakce

V televizní debatě prezidentských kandidátů na TV Prima a CNN Prima News se tuto středu utká šest kandidátů s nižšími preferencemi podle aktuálních průzkumů. Hosty od 20:15 hodin budou Jaroslav Bašta, Karel Diviš, Pavel Fischer, Marek Hilšer, Josef Středula a Tomáš Zima. Oznámila to dnes skupina Prima.

Ve středu se v debatě na Primě utká šest prezidentských kandidátů

Foto: Shutterstock

Debatu budou moderovat Terezie Tománková a Petr Suchoň. Diváci budou moci ve středu večer hlasovat o tom, kdo je v první velké televizní debatě nejvíc přesvědčil, pomocí QR kódů na obrazovkách a SMS zpráv.

O týden později, ve středu 11. ledna, odvysílají CNN Prima News a Prima druhou debatu s favority prezidentských voleb podle aktuálních relevantních předvolebních průzkumů.

„Hosté na tuto středu již potvrdili účast. Hosty na příští týden 11. ledna ještě oznámíme,“ řekl Matěj Štýs z tiskového oddělení Primy.

Následovat bude 14. ledna speciální volební studio po vzoru americké CNN, které bude mít k dispozici predikce volebních výsledků od agentur STEM a STEM/MARK.

Konkurenční Nova naplánovala dvě prezidentské debaty na čtvrtek 12. ledna v podvečer a večer. Česká televize pozvala všech devět uchazečů o Hrad na neděli 8. ledna. V úterý 3. ledna má diskutovat pět setrvale nejsilnějších kandidátů na Blesk.cz. Pozvání dostali Andrej Babiš, Danuše Nerudová, Petr Pavel, Pavel Fischer a Josef Středula.

První kolo prezidentských voleb se bude konat v pátek a v sobotu 13. a 14. ledna.

Praha (ČTK)

Hlavní stránka