lupa x
user

Seznámení s vědou nabídne v Praze v červnu VědaFest

Seznámení s vědou nabídne v Praze v červnu VědaFest

22.05.2023

Redakce

Vědu a techniku naživo představí žákům základních a středních škol 21. června festival VědaFest v pražských Dejvicích. Letošní 11. ročník venkovní populárně naučné akce bude na téma Kořeny vědy. V tiskové zprávě o tom informovala Adriana Rajmová.

Seznámení s vědou nabídne v Praze v červnu VědaFest

Foto: Shutterstock

Pro návštěvníky bude připravený bohatý interaktivní program, který umožní náhled do technických, přírodovědných i humanitních oborů. Zájemci se mohou těšit na ukázky míchání a vzniku barev nebo práci s virtuálním bagrem. Uvidí mimo jiné to, jak ohebné tištěné senzory dokáží detekovat toxické plyny. Program festivalu zatím není kompletní, k nahlédnutí je na stránkách VědaFestu.

Na festivalu se podílí vysoké školy, akademická pracoviště, ale i volnočasové instituce a firmy. Pořadatelé chtějí návštěvníkům ukázat, že věda je všude kolem nás, a to zábavnou interaktivní formou.

VědaFest je společným projektem Domu dětí a mládeže hl. m. Prahy, Vysoké školy chemicko-technologické v Praze a Českého vysokého učení technického v Praze. Na akci přichází podle pořadatelů každý rok tisíce návštěvníků.

Praha (ČTK)

Hlavní stránka