lupa x
user

ČPZP přispěje na genetické vyšetření párům, které plánují početí

ČPZP přispěje na genetické vyšetření párům, které plánují početí

15.01.2024

Redakce

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP) doplnila od letošního roku nabídku preventivních programů o zcela nový program BabyGen. Výše příspěvku činí 4 000 korun a je určená k odhalení dědičných nemocí v období před plánovaným těhotenstvím.

ČPZP přispěje na genetické vyšetření párům, které plánují početí

„Příspěvek je pro páry, které plánují početí a chtějí mít dopředu jistotu, že jejich miminko bude v pořádku. Rozhodnou se tedy před plánovaným těhotenstvím podstoupit genetické vyšetření, které zjistí případné genetické mutace a predispozice k nejrůznějším genetickým onemocněním,“ upřesňuje mluvčí pojišťovny Elenka Mazurová.

Nejedná se o vyšetření v těhotenství, ale o prekoncepční genetické vyšetření, které probíhá ještě před početím miminka.

„Program BabyGen je zařazen do nabídky pro ženy i muže od 18 let. Příspěvek na genetické vyšetření ve výši až 4 000 korun tak může využít každý z páru. Žádost o příspěvek může být podána on-line prostřednictvím mobilní aplikace Zdraví v mobilu nebo E-přepážky ČPZP, ale také osobně na kterékoliv pobočce či poštou nebo datovou schránkou,“ dodala mluvčí s tím, že doklad o úhradě nesmí být v době podání žádosti starší než 3 měsíce. Příspěvek může být čerpán kdykoliv během roku 2024. Příjem dokladů bude ukončen ke dni 31. 12. 2024.

ČPZP má dlouhodobě pestrou nabídku preventivních programů pro děti i dospělé klienty. Například na nadstandardní vyšetření v těhotenství přispívá až 2 500 korun v rámci preventivního programu Manažerka mateřství. Tento program spolu s programy Letní tábory, Pravidelný pohyb a Očkování patří mezi pojištěnci k nejžádanějším. ČPZP svými preventivními programy podporuje také bezpříspěvkové dárcovství krve, plazmy a kostní dřeně, které patří mezi společensky prospěšné činnosti. Kompletní přehled programů naleznete na www. cpzp.cz/programy.

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna vynakládá na prevenci zdraví svých pojištěnců každým rokem více prostředků. Pro letošní rok má připraveno 378 milionů korun.

Zdroj: ČPZP

 

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna registruje více než 1,3 milionu klientů. Třetí největší zdravotní pojišťovna v zemi má sto poboček po celé republice. Klientům spolu s dostupnou a kvalitní zdravotní péčí nabízí atraktivní příspěvky a programy plné výhod, slev a bonusů.

V případě zájmu o další informace kontaktujte prosím Ing. Elenku Mazurovou, tiskovou mluvčí, tel.: 599 090 182, e-mail: elenka.mazurova@cpzp.cz. Aktuální informace na www.cpzp.cz

 

 

Hlavní stránka