lupa x
user

V Česku začala působit švédská aplikace Klarna na bezúročný splátkový prodej

V Česku začala působit švédská aplikace Klarna na bezúročný splátkový prodej

29.09.2022 , Aktualizováno 27.09.2022

Redakce

V Česku začala působit švédská platební aplikace Klarna, která poskytuje splátkový prodej v internetových obchodech. Nabízí aplikaci "Pay in 3", která umožňuje rozdělit platbu do tří bezúročných splátek. Společnost to dnes uvedla v tiskové zprávě. Náklady na službu hradí obchodníci.

V Česku začala působit švédská aplikace Klarna na bezúročný splátkový prodej

Foto: Shutterstock

Aplikaci Klarna využívá ve světě okolo 450.000 internetových obchodů. V České republice se mezi první partnery zařadily společnosti H&M, síť lékáren Pilulka nebo obchod s oblečením Footshop.

„Ačkoliv e-commerce v České republice roste ohromujícím tempem, nákupní proces je zde stále komplikovaný a plný nejistot. Čeští zákazníci si zboží objednané on-line chtějí před zaplacením prohlédnout a osahat, ale jejich možnosti jsou omezené pouze na zastaralé platby na dobírku či na využívání kreditních karet,“ uvedl výkonný ředitel a spoluzakladatel firmy Sebastian Siemiatkowski.

Splátkový prodej v tuzemských e-shopech již zprostředkovává například společnost Cofidis, Hello bank nebo Home Credit. Služby jsou ale většinou pro zákazníky úročené.

Společnost Klarna působí v oblasti retailového bankovnictví již od roku 2005. Má více než 150 milionů aktivních uživatelů po celém světě a zprostředkovává dva miliony transakcí denně. Jejími partnery jsou H&M, Saks, Sephora, Macys, Ikea, Expedia Group nebo Nike. Klarna v současnosti působí na 45 světových trzích a zaměstnává více než 5000 pracovníků.

Praha (ČTK)

Hlavní stránka