lupa x
user

Turecko zablokovalo přístup k platformě OnlyFans s obsahem pro dospělé

Turecko zablokovalo přístup k platformě OnlyFans s obsahem pro dospělé

12.06.2023

Redakce

Turecko začalo tento týden blokovat přístup na platformu OnlyFans, kde uživatelé často sdílí obsahy pro dospělé. Píše to dnes agentura Bianet. Síť v Turecku čelila kritice za nemorálnost a obscénnost. Turecký tisk se domnívá, že soud zablokoval přístup na platformu na základě podání tiskového odboru prezidentské kanceláře.

Turecko zablokovalo přístup k platformě OnlyFans s obsahem pro dospělé

Foto: Shutterstock

Přístup na síť nechal zablokovat ve středu soud v Istanbulu, který však o svém rozhodnutí veřejnost neinformoval. Na to, že síť není dostupná, poukázaly organizace na ochranu svobody slova. Média a uživatelé pak potvrdili, že platforma OnlyFans je z Turecka nedostupná.

Platforma, na které někteří uživatelé sdílí obsahy pro dospělé za finanční příspěvek, čelila v Turecku silné kritice za obscénnost a nemorálnost. Podle deníku Cumhuriyet soud zřejmě jednal na základě podání tiskového odboru prezidentské kanceláře. Podle podání si někteří uživatelé na síti mohli prodejem obsahů vydělat i několik tisíc eur měsíčně (desítky až stovky tisíc korun). „Proměnlivá situace v hospodářství naší země tvrdě dopadá na společnost a především na mladé a mnoho lidí využívá špatného způsobu, jak si lehce vydělat peníze,“ uvedla prezidentská kancelář. Podle ní fungování sítě ohrožovalo „strukturu turecké rodiny“.

Podle serveru Middle East Eye Turecko v posledních letech zpřísnilo svůj postoj k sociálním sítím, kterým v některých případech hrozí vysoké pokuty. Vláda zvýšila požadavky na kontrolu obsahu. Po ničivém únorovém zemětřesení na jihovýchodě země zavedla další omezení pro komunikaci na twitteru, což vyvolalo protest řady uživatelů.

Ankara (ČTK)

Hlavní stránka