lupa x
user

Nejlepší webové stránky ve Zlínském kraji má krajské město Zlín

Nejlepší webové stránky ve Zlínském kraji má krajské město Zlín

06.04.2023 , Aktualizováno 05.04.2023

Redakce

Nejlepší webové stránky mezi obcemi s rozšířenou působností (ORP) ve Zlínském kraji má krajské město Zlín. Zvítězilo v regionálním kole soutěže Zlatý erb 2023 a postoupilo do celostátního kola. V letošním 25. ročníku soutěže se ve Zlínském kraji hodnotily jen webové stránky ORP, kterých je v kraji 13. Na druhém místě skončilo Uherské Hradiště, třetí byly Valašské Klobouky na Zlínsku. Zástupci měst dnes převzali ocenění ve Zlíně.

Nejlepší webové stránky ve Zlínském kraji má krajské město Zlín

Foto: Shutterstock

Město Zlín má od loňského léta nové webové stránky a stále se upravují. Podle radního města Jiřího Robenka (Piráti) je důležité nabídnout lidem informace, ke kterým se dostanou rychle a jednoduše. „Město chystá novou verzi vyhledávání, které bude inteligentní, bude našeptávat výsledky. Když lidé vyhledávají něco, co nezadají ve správném formátu, nebo při tom použijí nějaký lidový výraz, abychom jim nabídli správný výsledek,“ řekl dnes ČTK Robenek.

Řada uživatelů se podle něj také zajímá o elektronické služby. „Ptají se nás, co všechno bude možné v nejbližší době použít, jestli budou moci vyřizovat řidičské průkazy, poplatky za odpad. Řada věcí je už v provozu v současné době, služby už poskytujeme nebo je chystáme. Týká se to parkování, poplatků. Lidé mají zájem vyřizovat si doklady, různá povolení, výpůjčky, informace pro zahrádkáře, zda je možné najít je u nás a zaplatit on-line, aby nemuseli cestovat na úřad osobně,“ uvedl Robenek.

Soutěž Zlatý erb pořádá spolek Český zavináč. Krajská odborná porota hodnotila například, jak web slouží občanům, jaké má elektronické služby včetně využívání identity občana nebo zda stránky obsahují informace i pro návštěvníky a případné investory. Porota letos nově hodnotila všechny weby obcí s rozšířenou působností, takže se samosprávy už do soutěže nemusely samy přihlašovat. Loni v krajském kole soutěže Zlatý erb vyhrál mezi městy Holešov na Kroměřížsku. V kategorii obcí uspěly se svým webem Huštěnovice na Uherskohradišťsku. Loni se do regionálního kola přihlásilo se svými webovými stránkami pět měst a 13 obcí.

Zlín (ČTK)

Hlavní stránka