lupa x
user

Musk chce obchody automobilky Tesla poprvé povzbudit placenou reklamou

Musk chce obchody automobilky Tesla poprvé povzbudit placenou reklamou

19.05.2023 , Aktualizováno 17.05.2023

Redakce

Zakladatel a ředitel americké automobilky Tesla Elon Musk chce obchody tohoto podniku poprvé povzbudit placenou reklamou. Musk to řekl v úterý na výroční valné hromadě akcionářů podniku v texaském Austinu. Poptávka byla dosud silná a Musk firmu na výrobu elektromobilů propagoval díky své popularitě a twitteru, který mezitím převzal. To už ale zřejmě nestačí, Tesla letos ceny několikrát snížila.

Musk chce obchody automobilky Tesla poprvé povzbudit placenou reklamou

Foto: Shutterstock

Tesla se reklamě tradičně vyhýbala, ale její generální ředitel chce nyní s touto linií skoncovat. „Zkusíme trochu reklamu a uvidíme, jak to půjde,“ řekl Musk v Austinu.

Plán pro reklamu Tesla ještě nemá vypracovaný, řekl Musk po valné hromadě americké televizi CNBC. „Právě jsem s tím souhlasil, zatím neexistuje žádná kompletní strategie,“ uvedl. Reklamy by ale mohly být způsobem, jak rozšířit zákaznickou základnu Tesly. Průkopník elektromobilů sleduje ambiciózní růstové cíle, konkurence je však stále tvrdší. A dokonce ani Tesla není imunní vůči rizikům recese, řekl Musk.

V příštích dvanácti měsících ředitel automobilky očekává, že ekonomické prostředí bude náročné. Musk znovu kritizoval, že výše úrokových sazeb nastavená americkou centrální bankou (Fed) zpomaluje ekonomiku. Vyšší úrokové sazby snižují mimo jiné atraktivit půjček na auta.

V rozhovoru Musk zopakoval své tvrzení, že Tesla je na pokraji toho, aby její vozidla byla autonomní. Firma je podle něj jedinou automobilkou, která věří, že může dosáhnout plné autonomie aktualizací softwaru. Vypadá to, že se to stane letos, řekl opatrně Musk, když se ho zeptali.

Novinář CNBC David Faber připomněl, že Musk autonomní řízení opakovaně slibuje už léta. Podnikatel odpověděl, že je pravděpodobně „patologický optimista“. Nyní si je ale jist, protože několik dní projížděl San Franciskem, aniž by musel přebírat větší kontrolu nad vozidlem, které řídil software. Stejně jako před lety Musk opět slíbil, že majitelé Tesly budou moct poskytovat svá auta jako robotické taxíky, aby si tak přivydělali.

Austin (USA) (ČTK)

Hlavní stránka